background

Medició de la glucosa i hemoglobina glicosilada

Es realitza la medició del colesterol total, HDL, LDLD i triglicèrids; així com la glucosa i l’hemoglobina glicosilada amb el sistema COBAS B 101.

La prova d'hemoglobina glicosilada (HbA1c) és un examen de sang per a la diabetes tipus 2 i prediabetes. Mesura el nivell mitjà de glucosa o sucre a la sang durant els últims tres mesos. Aquesta prova és utilitzada pels metges com a prova HbA1c sola, pel maneig de la diabetes, o en combinació amb altres proves de diabetis per fer un diagnòstic. 

El resultat de la prova HbA1c es dóna en %. Com més alt sigui el percentatge, més alt és el nivell de sucre a la sang: un nivell de HbA1c normal és menor al 5,7%; la prediabetes es situa entre el 5,7 i el 6,4%; i la diabetis tipus 2 se situa per sobre del 6,5%. Tenir prediabetis és un factor de risc per desenvolupar diabetis tipus 2; de manera que les persones amb prediabetes poden necessitar repetir les proves cada any. 

Aquesta determinació de la HbA1c es realitza en menys de 6 minuts, a través d’una mostra sang capil·lar; venosa total (heparina o EDTA).

Per altra banda, podem obtenir els paràmetres del colesterol. El colesterol és una substància cerosa, semblant al greix, que es troba a totes les cèl·lules del seu cos. També es troba en alguns aliments, com la carn i els productes lactis. El seu cos necessiten uns certs nivells de colesterol per funcionar bé; però si té massa colesterol a la sang, té més risc de malaltia arterial coronària.

Amb el COBAS es poden determinar els següents paràmetres:

  • Colesterol total: que és la quantitat total de colesterol a la sang. 

  • HDL: que vol dir “lipoproteïnes d'alta densitat” en anglès. Se’l coneix com a colesterol "bo" perquè transporta el colesterol d'altres parts del seu cos al fetge, el qual després elimina el colesterol del cos.

  • LDL: que vol dir “lipoproteïnes de baixa densitat” en anglès. Se’l coneix com a  colesterol "dolent" perquè un nivell alt de LDL porta a una acumulació de colesterol a les artèries.

  • Triglicèrids: són un tipus de greix. Són el tipus més comú de greix al seu cos. Provenen d'aliments, especialment mantega, olis i altres greixos; així com de calories addicionals. 

Aquesta determinació del perfil lipídic es realitza en aproximadament 6 minuts; a través d’una mostra de sang capil·lar; venosa o plasma (EDTA).

Així, es pot realitzar la determinació doble de HbA1c i perfil lipídic en uns 15 minuts.

És necessari fer la prova en dijú.

El seu preu és de 15€ per cada prova; o 12€ si es realitzen les 2 proves.

Características

Precio

15€